SANTUARI DE SANTA GEMMA GALGANI. BARCELONA

 

Llegia del Santuari de Santa Gemma Galgani  al carrer  del Capità Arenas, 9 de Barcelona  que retratava  la Montserrat Anguila Presas ,  que la  construcció es va iniciar l'any 1953, concloent-se l'any 1957. Es va poder beneir el 9 de gener de l'any 1957.

 


L'arquitecte va ser D. Eugenio Pedro Cendoya Oscoz (Villabona, Guipúscoa, 6 de setembre de 1894 - Barcelona, 29 de març de 1975), aleshores catedràtic a la Facultat d'Arquitectura de Barcelona.

 


D´estil modern, el santuari consta de 3 naus, amb capacitat per a unes 1.000 persones.

Juga amb la llum i els colors centrant tota l'atenció al presbiteri, lloc de la celebració, on ressalta a una alçada de 7 metres una talla de Santa Gemma i, a sota, un gran Crucifix de talla, tots dos de l'escultor Joan Puigdollers Olm (Vich, 2 de setembre de 1927-Barcelona, 7 de desembre de 2004) , així com una Marededéu dels Dolors  per a la capella lateral.

Amb motiu del primer centenari de la mort de Santa Gemma, es va inaugurar el dia 10 de gener de 2.004 un "gran òrgan", construït per Federico Acitores - ens agradarà tenir noticia del cognom matern i del lloc i data de naixement i traspàs en el seu cas a ñ'email castellardiari@gmail.com - ,  a Torquemada (Palència), que consta de 51 jocs, 6 mitjos jocs, 6 acoblaments i 3.615 tubs. 


El concert d'inauguració va anar a càrrec de la gran concertista d'orgue Montserrat Torrent  i Serra (Barcelona, 17 de abril de 1926).

EL Santuari de Santa Gemma és un dels llocs del culte catòlic de Barcelona més concorregut: cada diumenge hi passen més de 5.000 persones.

Els dies 14 de cada mes, s'exposa al Santuari la relíquia de Santa Gemma a la veneració dels fidels, que després de cada missa es poden besar les persones que ho desitgin.

Són molts els devots que acudeixen a aquest Santuari per donar gràcies a Déu pels favors concedits per intercessió de Santa Gemma

https://ca.wikipedia.org/wiki/Gemma_Galgani

No trobava cap versió en llengua catalana, l’església catòlica s’ha d’esforçar en fer-se entendre en la llengua que enraonen els fidels, i que com totes les altres llengües és agradable al Senyor.

https://web.archive.org/web/20151018231546/http://www.santagemabcn.org/web/galeria/galeria.html

Per intercessió  de Santa Gemma Galgani, faig arribar a l’Altíssim la meva pregària, Senyor, allibera el teu poble, i fes que la teva església prediqui i practiqui  els teus manaments.

Comentaris