TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’EDIFICI DE L’ESTACIÓ DEL CARRILET D'OLOT?. LA GARROTXA

 

Llegia de l’estació DEL CARRILET D'OLOT; Edifici de planta rectangular amb teulat a quatre aigües. Disposa de baixos, primer pis i golfes. L'ordenació de la façana és amb sentit totalment funcional i d'estructura simètrica. Els baixos estan fets amb un sòcol de pedra volcànica fins a una alçada d'un metre i cinc portes emmarcades amb estuc imitant la pedra, que donen accés a l'edifici. Una sanefa de rajols i pedra del país separen els baixos del pis superior, on hi ha cinc finestres amb la mateixa decoració que les obertures dels baixos. La cornisa està decorada amb una sanefa d'estuc amb motius vegetals estilitzats i cinc finestretes, igualment decorades amb estuc, que donen ventilació a les golfes


Fotografia de Josep Maria Viñolas Esteva. ( Salitja ,La Selva, Girona.10-03-1966).

Segles: XX -  Sense autors

Esta clar que algú en va fer el plànol, oi?  Potser un dels enginyers que construïen la línia, potser algun mestres d’obres i/o arquitecte,.., la manca d’aquesta dada ve a confirmar l’expurgo de la documentació del Patrimoni Històric que  s’accentuava quasi exponencialment durant la dictadura del general Franco.

Si en teniu dades, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com  

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/10281

A Catalunya no li calen enemics – que en té i extremadament cruels - , només amb els “ amics” ja no aixecarà mai el cap.


Comentaris