TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’EDIFICI DE L’ESTACIÓ DEL CARRILET D'AMER? LA SELVA

 

Llegia de l’estació DEL CARRILET D'AMER; Edifici aïllat i conjunt d'establiments annexos de l'antiga estació de tren situada a la part alta del barri del Firal. Entre el edificis annexos més pròxims hi ha els antics serveis i lavabos i el desaparegut, però reconstruït en un futur pròxim, antic quiosc de l'estació.

L'edifici de l'estació és de planta rectangular i fa uns 150 m2. Consta de dues plantes, de quatre façanes, de tres sectors o crugies al costat més llarg i d'una coberta de quatre vessants, fruit de la intersecció dels cossos laterals, de doble vessant a façana, i del cos central, de doble vessant a laterals. La façana està arrebossada i pintada de color grana rosat i ocre clar per als marcs de les obertures i conté un fals encoixinat de mòdul rectangular i línies amb motllures que ressegueixen i separen la planta baixa i el primer pis.

La planta baixa té 9 obertures rectangulars emmarcades de color ocre clar. A l'alçada de les impostes de les obertures de les façanes principals, les línies de separació de pisos ressalten les obertures. El primer pis conté 10 obertures, amb la mateixa disposició i decoració de les finestres. Al centre de cadascuna de les façanes, al primer pis, sobre les finestres, hi ha un ull de bou circular.

Els ràfecs són fets de bigues i mènsules de fusta que emergeixen uns 50 cm.

Al voltant de l'estació hi ha restes d'antigues dependències, com ara tallers, dipòsits de locomotores, vies, molls coberts i descoberts i una plaça giratòria. Algunes d'aquestes instal·lacions han estat destruïdes des de 1969 i d'altres s'han restaurat o reconstruït.

Pel que fa als antics lavabos, és una estructura d'una planta i coberta de doble vessant a laterals, amb sostre de teula romana i embigat de fusta. Conté sis obertures en dos dels seus costats per airejar l'interior.



Fotografia de Miquel Serrano Jiménez.

Segles: XX -  Sense autors

Esta clar que algú en va fer el plànol, oi?  Potser un dels enginyers que construïen la línia, potser algun mestres d’obres i/o arquitecte,.., la manca d’aquesta dada ve a confirmar l’expurgo de la documentació del Patrimoni Històric que  s’accentuava quasi exponencialment durant la dictadura del general Franco.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/26511

Si en teniu dades, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com  

A Catalunya no li calen enemics – que en té i extremadament cruels - , només amb els “ amics” ja no aixecarà mai el cap.

Comentaris