EL RELLEU GENERACIONAL. TOSSA DE MAR. LA SELVA


El Juli Justri, publica una fotografia de l’escultura de bronze , obra de Bonaventura Ansón Pérez (Tossa de Mar, Selva, 5 de setembre de 1945 — Girona, Gironès, 15 de febrer de 2021) , realitzada l'any 1998, que simbolitza la representació d'un relleu generacional. 






 Dues figures, un home madur, assegut en un banc en actitud serena, estenen la mà a la figura d'un nen jove, ajagut en una postura que traspua moviment i cert desordre propi de la joventut.

Tossa de Mar és un municipi de Girona, a la comarca de la Selva, a Catalunya. Es troba a la Costa Brava.

Marc Chagall (Vitebsk, 1887 - Saint-Pal-de-Vence, 1985) el va batejar amb el nom de "Blue Paradise" després de la seva estada d'estiu el 1933 i el 1934.

L’any  1950, Ava Gardner  [Ava Lavinia Gardner (Brogden, Carolina del Nord, 24 de desembre de 1922 - Londres, Anglaterra, 25 de gener de 1990)] i James Mason [James Neville Mason (Huddersfield, 15 de maig de 1909 - Lausana, 27 de juliol de 1984] van venir a l’aleshores petit poble per filmar Pandora and the Flying Dutchman i això va donar fama a Tossa;   A la pel·lícula el poble va ser batejat com Esperanza.

Tosa de Mar va ser la primera localitat  de Catalunya  i d'Espanya que es va declarar ciutat antitaurina, l'any 1990.

Aquest exemple l'han seguit moltes altres poblacions, sobretot a Catalunya. Les darreres eleccions municipals, comportaven en alguns indrets la tornada de les corrides de braus, que es finançaran amb els diners que es destinaven a l’educació, la sanitat, els serveis socials, la cultura,..., sembla que això és el que volien els “ espanyoles “, oi?. 

Comentaris