SANTA ANNA DE RIBER. TORREFETA I FLOREJACS. LA SEGARRA

 


L’Església  parroquial de Riber, al terme de Torrefeta i Florejacs, a la comarca de la Segarra, que retratava l’Assumpta Figueras Viñas, és segons Patrimoni Gencat un edifici  de nau única, de tres trams amb volta de llunetes i cor.

Te dues capelles laterals per banda i les dues primeres amb volta de creueria i les segons s'obren al mur amb volta de canó. Te l'absis tallat. Tota amb carreus irregulars de pedra, amb arrebossat pintat de blanc a les voltes. Te l'enllosat de pedra.

A l'exterior, hi ha una entrada rectangular emmarcada amb carreus de pedra, i porta de fusta. A sobre petita obertura de mig punt que complementa l'entrada. Més a sobre, rosassa amb motllura, i culminant la façana, campanar d'espadanya amb dues obertures. La coberta a dues aigües.

L’havíem trobat tancada en la nostra visita, ara fa 10 anys.

https://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2013/07/santa-anna-de-riber-torrefeta-i.html

Ens agradarà rebre'n imatges del interior, i si en té, els Goigs que s'hi canten a l'email castellardiari@gmail.com 

Que  Santa Anna,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos,  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

Comentaris