ESGLÉSIA DE SETCASES, ADVOCADA A L’ARCANGEL SANT MIQUEL. EL RIPOLLÈS

 

El Tomàs Irigaray Lopez, em feia arribar fotografies de l’església de Setcases  advocada a l’Arcàngel Sant Miquel



L’església primitiva, edificada segurament al segle XII, fou refeta totalment després dels terratrèmols del segle XV i refeta encara de nou a partir de l’any 1729, després d’un incendi que obligà a reparar-ne les voltes i la teulada.

En una restauració recent s'ha repicat l'arrebossat de les parets, deixant vista l'estructura de pedra. 


Fotografia. Jordi Contijoch Boada

A l’interior guarda un altar barroc del 1754, un dels pocs que se salvaren de la crema provocada per l’alçament dels militars feixistes contra  el govern LEGÏTIM i DEMOCRÀTIC  de la II República a la comarca del Ripollès.

 De l'antiga decoració barroca només resta la imatge de Sant Miquel, sobre la porta d'accés al temple i el retaule de l'altar major, també restaurat fa poc.

 La parròquia, que des d’un principi pertanyia al bisbat de Girona passà al de Vic l’any 1957.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2022/11/goigs-sant-miquel-patro-de-setcases.html

https://indretsescbergueda.blogspot.com/2015/09/sant-miquel-de-setcases-ripolles.html

José María Aznar López (Madrid, 25 de febrero de 1953), que enviava a la mort a 11 soldats a  l’Irak i que no se'n ha disculpat mai-  fa ara una crida que pot acabar molt malament.

https://www.ara.cat/politica/feijoo-admet-contactes-carrecs-pp-junts-conferencia-puigdemont_1_4798685.html

Que l'Arcàngel Sant Miquel   i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.


Comentaris