IN MEMORIAM DE LA DESSACRALITZADA CAPELLA ADVOCADA A SANT JULIÀ DE LA TORRE MARIMÓN DE CALDES DE MONTBUI. VALLÈS ORIENTAL.

 

Tornàvem de la Ballada Country de tardor a la Plaça de la Porxada de Granollers que quedava petita per l’allau de balladores – i en aquesta ocasió – també de balladors , em   comentava un dels espectadors que hi havia més persones que a la “concentració subvencionada  de Fuerza Vieja a Madrid  

Dinàvem esplèndidament a la Fonda Europa, i en la tornada, ens aturàvem a la Torre Marimón del terme de Caldes de Montbui, perquè l’Antonia Martínez Mármol , retratés la dessacralitzada capella de Sant Julià que segons Ballar i Villanueva (1984), es troba documentada des de l'any 1342, i apunten que probablement aquesta ja existia al segle XII.



Pertanyia a la Torre Marimon, una casa pairal que actualment é la seu de l’IRTA .

La capella  s'havia anat ensorrant amb el pas dels anys i quan la Diputació de Barcelona comprà el conjunt de la Torre Marimon, la va fer  reconstruir. Hom pensa que el projecte és de l’arquitecte Lluís Planas i Calvet (Barcelona, 15 de maig de 1879-1954)

Actualment i segons el director de la Torre Marimon, Sr. Joaquim Adillon Jaén , l'ermita està dessacralitzada.

https://upcommons.upc.edu/bitstream/handle/2099.1/10114/MEMORIA.pdf?sequence=1&isAllowed=y

l’Antonia Martínez Mármol, comença un camí que esperem sigui esplendorós en la divulgació del Patrimoni Històric i/o artístic de Catalunya

 Que Sant Julià   i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels   armenis, kurds,   gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, saami, nenet, amazics, libis, ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.


 A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia.

Comentaris