BELLAVISTA I LA SEVA ESGLÉSIOLA ADVOCADA A LA SANTA CREU. NULLES. EL CAMP SOBIRÀ DE TARRAGONA

 

Sempre hi ha un primer lector, o un lector que s’adona que incorporo enllaços a la meves publicacions, a manera de “ notes de peu de pàgina “ en les publicacions en paper.  Si voleu ampliar informació cliqueu al damunt i se us obrirà un altra publicació

Bellavista és una entitat de població del municipi de Nulles, a la comarca del Camp Sobirà de Tarragona

El llogaret o barri se situa entre el cap de municipi i Valls, al nord-oest del terme municipal. La carretera TV-2035 és la seva principal via de comunicació.

Les primeres referències històriques indiquen que Bellavista tingué senyor propi però acabà depenent de la baronia de Vallmoll. Al segle XVII  fou possessió dels comtes de Savallà fins a la seva expropiació l'any 1719, quan passà a mans dels comtes de Peralada.

A partir de l'any 1846 forma part de Nulles. Actualment moltes de les cases s'utilitzen com a segona residència.



L’esglesiola, advocada a la Santa Creu, està situada a la plaça del nucli de Bellavista. És de dimensions reduïdes i de planta rectangular, amb una sola nau de quatre trams separats per tres arcs torals de mig punt. El cor és als peus. La façana, senzilla, presenta una porta d'arc de mig punt de carreus de pedra i una obertura circular. Un campanar d'espadanya amb una sola obertura d'arc de mig punt corona la façana. La coberta de l'edifici, a dues vessants, és de teula. A la dreta hi ha una petita sagristia de construcció posterior. La capella es troba arrebossada i emblanquinada.


L’any  1830, tot i que es troba al municipi de Nulles, depenia de l'església de Santa Maria de Vallmoll. Actualment depèn de la parròquia de Sant Joan Baptista de Nulles.

A l'estiu s'hi fa missa els diumenges.

Nulles té més atractius, alguns dissortadament no documentats com és mal costum, en aquesta colònia penal del REINO

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=12845

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE NULLES, ADVOCADA A SANT JOAN BAPTISTA.

https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2023/10/esglesia-parroquial-de-nulles-advocada.html

A Nulles tenen una de “ les catedrals “ que aixecava l’arquitecte CÈSAR MARTINELL BRUNET (Valls, el Camp Sobirà de Tarragona , 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973) entre els anys 1919 - 1920

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/09/celler-del-sindicat-agricola-de-nulles.html

  No tinc paraules per explicar l’intensíssim dolor que em provocaven  les imatges del bombardeig de  l’hospital Al Ahli de Gaza, Benjamín «Bibi» Netanyahu  (   Tel Aviv, 21 d’octubre de 1949  ) superava amb escreix al seu ídol Adolfo Hitler (Braunau am Inn, Alta Àustria, Imperio austrohongarès; 20 de abril de 1889-Berlín, Alemanya nazi; 30 de abril de 1945)

https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/el-diable-es-vesteix-de-netanyahu/

Que Déu tingui pietat de tots nosaltres, i no  permeti que malmetem aquest món  que ELL creava per a nosaltres com un paradís.

Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 

Que la Santa Creu   i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia»

Comentaris