FOGUERES DE MONTSORIU, SEMBLA QUE DITA TAMBÉ SANT CLIMENT. ARBÚCIES. LA SELVA


El Xavi Saula, publica una fotografia de Fogueres de Montsoriu, al  Veïnat de la Geneta, al terme d’ Arbúcies, a la comarca de la  Selva,  la casa és coneguda també com Sant Climent, potser per l’advocació de la capella de la que però, no en diuen res a  PatrimoniGencat que  descriu la finca com;   edificació complexa, resultat de diverses modificacions, ampliacions i afegits. L'edifici principal és de planta baixa i pis, amb vessants a laterals i cornisa catalana. La façana principal presenta una porta adovellada de mig punt i una finestra d'arc conopial senzill, hi ha altres obertures emmarcades amb pedra. A la part esquerra, hi ha una mena de terrassa davant l'entrada i a la dreta, la roca de la muntanya reposa damunt la façana.

Posteriorment, es canvià del tot l'orientació de la casa obrint-se la porta a la façana posterior. És en aquesta façana que trobem una llinda de pedra amb la inscripció de "MDCXVII" (1617) en una finestra, i altres elements de nova construcció com és el cas d'un afegit de mur aparedat amb pedra irregular, amb una escalinata que dona accés directe al primer pis i per la part de baix, al restaurant, a través d'una obertura d'arc de mig punt. En aquesta façana posterior, hi ha un altre accés protegit per una petita teulada que fa de porxo. A la dreta hi ha ampliacions que per la part de darrere s'amplien amb cossos a dos vessants, balcons a la façana i una galeria de quatre arcs.

Cal destacar una capella – ens agradarà tenir noticia de la seva advocació i rebre’n  fotografies a l’email castellardiari@gmail.com  - , a l'extrem dret, unida a la casa, és d'una sola nau, amb una porta d'arc de mig punt i brancals de pedra. A la façana, però no hi ha més obertures que la porta i es tracta d'una paret llisa sobreposada.

El conjunt arquitectònic forma part de l'associació que presideix la urbanització de Fogueres de Montsoriu i per això al voltant hi trobem pistes de tenis, una piscina, i instal·lacions d'aquesta mena de club privat.

Les noticies publicades NO CONFIRMEN l’enderroc  de l'hotel que s’aixecava de forma  il·legal perquè es va realitzar en sòl no urbanitzable i d'especial protecció

https://salvaguardamontseny.cat/index.php/enderroc-sant-climent-arbucies

https://www.diaridegirona.cat/selva/2020/02/04/arbucies-enderrocara-l-hotel-il-48744694.html

No apareix en la minsa relació d'imatges d'Arbúcies  al Fons Estudi de la Masia Catalana 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search/searchterm/Arbucies

 Estic  encara en estat de  xoc, per les terribles noticies del genocidi ( planificat ) a l’Orienta mitjà.


https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/el-diable-es-vesteix-de-netanyahu/

Ah!, si fos el cas ens agradarà rebre imatges de l'enderroc a l'email castellardiari@gmail.com 

Comentaris