IN MEMORIAM DE L’ESCOLA BARÓ DE VIVER. BARCELONA/SANTA COLOMA DE GRAMENET

 


Trobava una fotografia, i cap dada, recordeu sempre que som una colònia del REINO DE ESPAÑA, de l’edifici de l’escola BARÓ DE VIVER de l’any 1955

Ens agradarà rebre dades i imatges d'aquella època a l'email castellardiari@gmail.com 

Llegia que Darius Rumeu i Freixa (Barcelona, 23 d'octubre de 1886[1] - Barcelona, 30 de gener de 1970) II Baró de Viver,  era l'alcalde de Barcelona durant la dictadura de Primo de Rivera.

Durant el breu miratge de llibertat i democràcia que va representar  la II República, es va canviar aquest nom pel de Francesc  Pi y Margall (Barcelona, 29 d’abril de 1824-Madrid, 29 de novembre de 1901) el règim  dictatorials del general Franco però,  va restituir l'antic. La “ democraciola”  hereva del franquisme l’ha mantingut

Aquests 344 habitatges unifamiliars van quedar aïllats entre el riu Besòs, els tallers de Renfe i el polígon industrial del Besòs.

Aquest era el grup de cases més envellit, ja que, al marge d'uns quants habitatges que es van reocupar acabada la guerra, altres van romandre buits fins al 1944.

Una darrera arribada de població d'emigrants es va produir els anys 1958-1959, en construir-se els nous blocs. El 1985 es va dur a terme una reforma arran de l'aprovació del PERI (Pla especial de reforma interior).

El 1989 el Patronat Municipal de l'Habitatge va construir el grup d'habitatges Gran Salón, obra de l'arquitecte Josep Emili Donato i Folch  ( Figueres, 1934 )

 Actualment, s'està millorant la urbanització del barri.


Comentaris