IN MEMORIAM DELS RENTADORS PÚBLICS A LA PLAÇA REBÈS. ANDORRA LA VELLA

 


A la imatge s’aprecien les dones feinejant i s’intueix que darrera del mur hi havia potser una font i els abeuradors per als animals, cóm, en diuen en alguns indrets dels Pallars i la Ribagorça.

https://www.bondia.ad/vist-i-no-vist/placa-rebes-abans-del-1938

M’explicava la Guillermina Subirá Jordana, ànima inquieta en matèria de Patrimoni , que està fent un treball sobre aquestes infraestructures preindustrials al Pallars jussà,  i com acostuma a succeir ho fa des de la solitud.  

Li proposava anar publicant el seu treball al coneixercatalunya , fer llibres, llevat de trobar un mecenes , és en aquest temps una utopia.

Li enviava, segur que ja el té però, FIGUEROLA D'ORCAU ' LA FONT DE L'AIGUA DE LA VIDA'. PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2014/10/figuerola-dorcau-la-font-de-laigua-de.html

Andorra no pateix – de la mateixa manera – l’opressió obsessiva d’espanyols i francesos, que es complauen en dessolar la terra, en un exercici d’estultícia col·lectiva impropi d’essers humans.

Als pocs aborígens d’Andorra,   us demanaria que féssiu un inventari de totes les infraestructures preindustrials, avui, la quitxalla, no es pot imaginar com es vivia a principis del segle XX, i tal i com va el món, potser caldrà recuperar-ne algunes, oi?

 

 

Comentaris