TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’EDIFICI DE CAN SALADRIGAS?. SANTA COLOMA DE GRAMENET

 

Atès que  els Saladrigas viuen i treballen a l’edifici del Carrer del Pedró, 3 de Santa Coloma de Gramenet,  és més que possible  que ells, si que sàpiguen qui va ser mestre d’obres i/o arquitecte que aixecava la botiga l’any  1891

https://www.viaempresa.cat/es/empresa/hace-falta-nino-botifarrers-desde-1891_14078_102.html

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=11125

Segons PatrimoniGencat, CAN SALADRIGAS, és un  edifici entre mitgeres, de planta baixa i pis, amb un afegit respectuós amb la façana preexistent, dels voltants de 1970.

El més interessant és la façana, de composició simètrica, coronada per un fris de ceràmica seriada i protegida per un ràfec sortint amb bigues de fusta. A la planta baixa hi ha instal·lada una carnisseria.

Afegeixen, sense notícies històriques


Fotografia de l’Enric  Fontvila Batalla.

Tot fa pensar  que “ desconegut” aixecava Santa Coloma de Gramenet de forma quasi miraculosa, com succeïa amb els “ ponts del diable   de forma sobtada,  habitualment de nit, i per descomptat sense demanar permisos a ningú.

Se’ns fa estrany que Santa Coloma de Gramenet amb 117.981 habitant de dret a darreries de l’any  2022, no hagi elaborat un Catàlegs de Patrimoni, oi?.   Imaginem que el fet que bona part dels alcaldes/esses no hagin nascut a la ciutat deu tenir alguna relació.  

Esperem que els Saladrigas vulguin esmenar aquest oblit, oi?

 

Comentaris