CAN ROBERT. MATADEPERA. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

 Trobava Una fotografia “ Vista parcial de Can Robert”  “  feta  l’any 1928 pel desconegut , Pau Rosselló, del que ens agradarà tenir noticia del cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com.

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/2104/rec/16

Em treu de polleguera que tinguem dades d’un energumen que deia “ los niños en Cataluña no pueden ir al baño en la escuela si lo piden en castellano", i no d’una persona que ens deixava un testimoni del passat

Patrimoni Gencatsense imatge – ens diu de Can Robert; la tipologia correspon a la tradicional estructura de masia d'aquesta zona, de dues plantes i coberta a doble vessant, orientada entre llevant i migdia, és envoltada d'un barri que conserva un portal amb un arc rebaixat de maons. Presenta un interessant finestral de pedra amb arc pla i llinda decorada, també replanell motllurat. El vèrtex del carener de la teulada és coronat per un petit pinacle en forma de creuer. També hi observem elements constructius arcaics com el desaigua de la façana de ponent. L'era està situada en front de la casa.

El Mapa de patrimoni amplia un xic més la informació:

https://patrimonicultural.diba.cat/element/can-robert-0

Cal eradicar aquests pèssims costums que ens “ deixaven” els ocupants. 


Comentaris