MAS CELLERS. MATADEPERA. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

 

Trobava Una fotografia “Vista parcial de Can Mas Sallès amb porxo “  feta  l’any 1928 pel desconegut , Pau Rosselló, del que ens agradarà tenir noticia del cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com.

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/2139/rec/15

Em treu de polleguera que tinguem dades d’un energumen que deia “ los niños en Cataluña no pueden ir al baño en la escuela si lo piden en castellano", i no d’una persona que ens deixava un testimoni del passat

Patrimoni Gencatsense imatge – ens diu del mas Cellers; Masia aïllada amb jardí envoltada d'una closa situada a la urbanització de Les Pedritxes de Matadepera. La masia consta de tres cossos adossats de planta rectangular de diferent dimensió i altura. L'accés a l'edifici es practica a través d'una portalada d'arc escarser de maó a sardinell amb teuladet a dues aigües. L'edifici principal presenta planta baixa i pis amb coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal. A la façana principal les obertures es distribueixen en eixos verticals. Una mica descentrat es troba el portal d'arc de mig punt adovellat amb brancals de pedra tallada flanquejat a cada costat per una finestra allindada amb brancals i ampit de pedra tallada. Al pis s'obren tres finestres de la mateixa factura. El parament és arrebossat i pintat amb els carreus que emmarquen les obertures i conformen les cadenes cantoneres a la vista.

El Mapa de patrimoni amplia un xic més la informació:

https://patrimonicultural.diba.cat/element/mas-cellers

Cal eradicar aquests pèssims costums que ens “ deixaven” els ocupants.

 

Comentaris