SANTUARI DE VILANOVA DE FORMIGUERA, ADVOCAT A LA MAREDEDÉU. LA CATALUNYA SOTA DOMINI DE LA MAL DITA REPÚBLICA FRANCESA

 

El Vicent Miralles Tortes,   pública fotografies  del Santuari de la Mare de Déu de VILANOVA DE FORMIGUERA . Poble del municipi de Formiguera (Capcir), a la dreta de l’Aude, entre Matamala i Ral.



El lloc és esmentat ja el 1087. Prop seu, a l’esquerra del riu, a 1 470 metres  d’alçada , hi ha el santuari de la Mare de Déu de Vilanova, patrona del Capcir, obra del 1730, amb un altar major de talla amb representacions de la vida de la Mare de Déu.


El santuari de la Mare de Déu de Vilanova, és  un petit edifici d’una nau dels segle XVIII amb campanar d’espadanya que conserva un bonic retaule barroc de boix policromat del segle XVII , amb representacions de la vida de la Mare de Déu del Roser i una imatge de Maria. És una de les moltes verges trobades que la tradició explica, van ser trobades pel bou que grata el terra i lloc de gran devoción al Capcir.

 Va ser classificat com a monument històric l’any 2000.


Al costat de la capella es troba una font.

A l’estiu s’hi fan concerts organitzats per l’associació intercomunal de salvaguarda de la capella, amb seu a Formiguera.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2015/10/goigs-la-mare-de-deu-de-vilanova.html

Les noticies que arriben d’aquí, de Gaza, de Cisjordània, d’Ucraïna,  de l’Àfrica, fins les relatives als fenòmens meteorològics, no ajuden a mantenir l’ànim, oi

Que la Marededéu í  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Comentaris