TENIU DADES DEL PROMOTOR DE LA CASA MANUEL DOLCET?. BARCELONA

 

La Casa Manuel Dolcet  -  Manuel Dolcet i Oliva/ Manuel Dolcet i Carmen (Barcelona, 17 d'octubre de 1876 - Barcelona, 9 de desembre de 1964)/ Lluís Dolcet i Buxeres (1909-1994)?.  El mal costum de citar només el cognom patern, imposat des de la cultura masclista  que ens deixava  la dictadura, i que s’ha imposat dissortadament , complica i no poc, la correcta documentació entre altres del Patrimoni històric -  ,  es troba ubicada al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, i afronta amb l'avinguda de Vallvidrera, 44, encara que sense arribar al carrer, ja que l'accés directe està tallat per la línia fèrria dels Ferrocarrils de la Generalitat, i cal creuar un pont per accedir a la porta de la finca.

Es tracta d'un edifici projectat com a residència unifamiliar per l'arquitecte Joan Rubió i Bellver Reus, 24 d’abril de 1870-Barcelona, 30 de novembre de 1952 i construïda entre 1906 i 1907.


Aquesta construcció s'aixeca en un vessant muntanyós, situació que fa que la parcel·la es divideixi en terrasses, amb l'edifici a la part més alta. L'accés es fa mitjançant un jardí amb una pèrgola i escales que salven el desnivell fins a l'edifici. Aquest es troba aïllat d'altres construccions i consta de planta baixa semisoterrada i dues plantes pis. La planta és rectangular amb tres façanes rectes i una quarta més trencada que conté l'escala, però la diferenciació de les cobertes produeix un joc volumètric molt ric. El cos que conté l'escala es corona per una coberta de pavelló que sobresurt dels altres volums; la part posterior del cos principal està coberta amb terrat i la part davantera amb coberta a dues aigües. Al segon pis la façana s'endarrereix, formant una galeria tancada amb balustrada dividida per columnes salomòniques de maó vist que sustenten la coberta. D'aquesta galeria sobresurt el balcó circular col·locat en una de les cantonades amb barana de ferro forjat.

Pel que fa a les façanes, aquesta casa es caracteritza per la utilització de maó vist contraposat als paraments llisos d'estucat blanc. És un edifici format per elements artesanals tradicionals, on abunda el maó com a decoració sobre fons blanc, amb retocs de ceràmica. Aquest sistema decoratiu dóna un bonic relleu a les llindes de les portes, finestres, balustrades, coronament i ràfecs. Les finestres rectangulars tenen una llinda ondulada amb elements decoratius vegetals fets amb la tècnica del trencadís. Les bigues estan recobertes d'elements classicistes, com tríglifs i greques.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/41228

https://www.arquitecturacatalana.cat/ca/obres/casa-manuel-dolcet-

   El REINO està convuls,  em cridava l’atenció una pancarta, en la que algú – possiblement descendent dels que s’alçaven contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República – reprodueix la frase que  té el seu origen,en la història de la mort del líder lusità Viriato, que va ser assassinat per tres traïdors anomenats Audax, Ditalco i Minuro.

https://www.lapatilla.com/2023/11/07/pedro-sanchez-traidor-cientos-de-personas-manifestaron-contra-la-amnistia-en-madrid/

Segons l'historiador Apiano, quan tots tres es van presentar davant el general Cinquè Servilio Cepión per cobrar la seva recompensa, aquest els va respondre que Roma no pagava traïdors: "Roma traditoribus non praemiat".

Els que aguanten la pancarta, i els seus ascendents, possiblement han viscut i viuen molt bé, d’ençà de la traïdoria del 8 de juliol de 1936

Comentaris