NADAL. L’ETERNA ESPERANÇA

 

La Guillermina Subirà Jordana, feia un comentari molt assenyat; quan va néixer el nen Jesús, no tots els pastorets van córrer cap a Betlem. Algun, dic jo, es quedaria a cuidar els ramats, i aquests van deixar la visita per més tard.

Recordo una història que vindria a donar-li la raó :

https://www.guimera.info/wordpress/contesnadal/vigencia-dels-evangelis-apocrifs/

S’explica que prop de Betlem – cal situar-nos 2023 anys enrere-  ara en aquell indret només trobareu soldats que assassinen infants - , hi havia pastors que passaven la nit a l’aire lliure vigilant els ramats. De sobte, un àngel se’ls va aparèixer, i la llum de la glòria celestial brillava al seu voltant. Els pastors es van espantar, l’àngel però, els hi va dir: «No us espanteu! Us porto una notícia emocionant. Avui ha nascut el Messies a Betlem». Aleshores, van aparèixer molts àngels al cel, que deien: «Glòria a Déu a dalt del cel, i pau a la terra».

Els pastors representen els pobres d’Israel, persones humils que interiorment viuen amb la consciència de la seva carència, i precisament per això confien més que els altres en Déu. Són ells els primers que veuen el Fill de Déu fet home, i aquest encontre els canvia profundament.

Explica l’Evangeli que se’n van tornar «glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit» , com bé apunta la Guillermina Subirà Jordana, els pastors que s’havien quedat tenint cura dels ramats de tots, anaven ara, a fer la visita al nounat.

Aleshores i ara calia vetllar, expliquen les cròniques que hi havia un grup de fariseus, que sense parar de recitar la llei, no feien altra cosa que trair-la, havien bloquejat la renovació del Sanedrí, i se’ls atribuïen més enllà del fet que extorquien al poble, tota mena de malifetes, robatoris,  assassinats,..., la gent senzilla  esperava  - des de feia segles - que el Messies els alliberes d’aquella situació, i l’anunci del seu naixement els omplia d’esperança.

La història ens diu però, que aleshores van guanyar els fariseus.


Esperem que el bon Déu, aquest Nadal de l’any 2023, posi fi  al patiment de tantíssimes persones. Amén !!!!

 

Comentaris