TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’ESGLÉSIA “ NOVA” DE LA COLÒNIA DE GRAUGÉS AL TERME D’AVIÀ?. EL BERGUEDÀ.


Fotografia de  Josefina Casadesús Bascompte

Llegia al Mapa de  Patrimoni , que l'església  “ nova “ de  la Colònia de Graugés va ser construïda de març de 1993 a maig de 1994 amb l'ajuda del poble d'Avià, del Bisbat de Solsona i de l'Ajuntament d'Avià.  Ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com de l’autor del projecte, ho preguntarem a xiscuhernandez@gmail.com responsable de Barris i colònies de l’ajuntament d’Avià.

Va ser beneïda pel Bisbe de la Diòcesi Mn. Antoni Deig i Clotet  (Navàs, 1926 - Manresa, 2003), i va ser dedicada a Sant Isidre i Sant Galderic, tots dos patrons de la pagesia.

És sufragània de Sant Martí d'Avià.

El retaule, que formava part dels fons del Museu Comarcal i Diocesà de Solsona, va ser cedit a l'església de Graugés.



Fins l'any 1994 en que es va construir l'església nova de Graugès, els baixos de la Torre de Graugès, que disposaven de capella, es van habilitar com església per la zona de Graugès, dedicada a Sant Isidre Llaurador, que per així dir-ho era més afí al Regimen que Sant Galderic, ja veieu però, que malgrat allò de la “ democraciola”  Sant Isidre Llaurador, continua,...

https://patrimonicultural.diba.cat/element/retaule-de-lesglesia-de-grauges

No la retratàvem l’any 201, quan la visitàvem la Rosa Planell Grau , el Miquel Pujol Mur i l’Antonio Mora Vergés

https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2011/12/catalunya-creixen-els-nans-la-colonia.html

https://eix.mnactec.cat/la-colonia-agricola-de-grauges/

   Que Sant Galderic , també, també, malgrat ser-nos imposat, Sant Isidre Llaurador    i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Comentaris