TORRE & ORATORI DEL QUE HAVIA ESTAT CASTELL DE SANCTO STEPHANO A SANT ESTEVE DE LLITERA.

 

L’Ana Sanchez Lafarga em feia arribar una fotografia de la moderna torre defensiva del Castell  de SANCTO STEPHANO  a Sant Esteve de Llitera que va ser transformada en oratori i torre campanar al segle XII.


 Actualment presenta un aspecte completament modificat a causa d'una intervenció de la que ens agradarà tenir-ne noticia de l’autor a l’email castellardiari@gmail.com ,  que causa un fort impacte visual i en desvirtua el caràcter medieval.

 

La descripció ens diu que és un edifici de de planta quadrada, de 7,4 metres  x 7,48 metres de costat, està format per dos cossos, l'inferior construït amb carreus de gres, folrats actualment amb plaques de pedra calcària, i el superior de maó. En aquest s'obren a cada costat un parell de buits estrets en arc de mig punt per albergar campanes. Aquesta transformació va ser deguda a la seva adequació per a ús cristià, que va suposar així mateix convertir en oratori la reduïda estada inferior i obrir l'accés de doble esqueixada en arc de mig punt amb tres arquivoltes sense decoració que s'obre al seu costat sud. Actualment s'hi accedeix per una llarga escala. La coberta és de teula.


Poseu la Llitera a la vostra agenda


Comentaris