ESGLÉSIA PARROQUIAL DE PONT DE MOLINS. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 


La Montserrat Anguila Presas, publica una fotografia, Sant Sebastià de Pont de Molins (Alt Empordà),l’edifici fou acabat de bastir l'any 1789, data que figura a la llinda de la porta.

La rectoria que s'afegeix a ponent va ser construïda el 1784.

Anteriorment a la construcció  d'aquesta església, la població depenia de la parròquia de Sant Julià de Llers, de la qual era sufragània la capella de Santa Maria del Castell de Molins

Patrimoni Gencat la descriu així;   edifici religiós de planta rectangular, situat al centre del poble. Consta d'una sola nau amb capelles laterals i absis semicircular. La coberta és a dues vessants. A la llinda de la porta principal, que s'hi arriba a través d'una escalinata, hi ha gravada la data 1789. Al centre de la façana principal hi ha un rosetó. El campanar és una torre de planta quadrada amb arcs apuntats i fets amb rajols, que s'alça al lateral esquerra de la nau.

L’interior està decorat amb pintures de les que ens agradarà tenir noticia de l’autor a l’email castellardiari@gmail.com , malgrat  estar dedicat el temple a Sant Sebastià, presideix l’altrar una figura femenina.

 


Fotografia del interior de Jacob Casquete Rodríguez

Havíem retratat un altre temple, en aquest cas del saber:

https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2016/03/escola-nacional-ceip-tramuntana-pont-de.html

Sou pregats d’ajudar-nos en la nostra recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors i/o coetanis a la dictadura franquista, enviant-nos imatges i dades a l’email castellrdiari@gmail.com

Que  la Marededeu , Sant Sebastià    i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Comentaris