ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT CLIMENT SESCEBES. L’EMPORDÀ SOBIRÀ.

 La Montserrat Anguila Presas, publica una fotografia de l’església de Sant Climent Sescebes, a l’Empordà sobirà.


Llegia que l’església parroquial de Sant Climent Sescebes a l’Empordà sobirà,  va ser bastida durant la segona meitat del segle XVII sobre les restes d'un primitiu temple documentat des del segle X. La data de la façana (1687) fa referència probablement a l'acabament de les obres.

Es tenen notícies que a l'interior temple hi havia una pintura mural del segle XVII, que representava el baptisme de Jesús en el riu Jordà. Fou restaurada però actualment no es troba a l'interior de l'edifici. A l'altar major hi havia un retaule de guix dedicat a Sant Climent i d'altres altars de cronologia moderna repartits per les capelles i dedicats a Santa Llúcia, Sant Josep, Sant Antoni.

Els sepulcres del baptisteri van ser trobats en els anys noranta, en el terreny del costat de l'església, antigament ocupat pel cementiri. Són de cronologia medieval.

L'any 1992 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Sant Climent de Sescebes i el Bisbat de Girona, van endegar un projecte de restauració i consolidació de l'església. El projecte va ser confeccionat per l'arquitecte Ramón M. Castell i LLavanera amb col·laboració dels arquitectes tècnics Elisa Llenas i Torrent i Josep Simon i Motjé, i duta a terme conjuntament amb l'empresa Gratacòs Pujol S.A. de Capmany. Aquestes obres es van dividir en una primera fase, realitzada entre els anys 1992 i 1993, i una segona fase l'any 1995. Entre d'altres actuacions es va consolidar la volta mitjançant una xapa de formigó armat i la renovació total de les cobertes substituint els embigats. També es va rebaixar el cos superior de la sagristia i es va rematar i consolidar el campanar, facilitant, de la mateixa manera, l'accés a la part superior. Pel que fa a l'interior es van canviar els paviments i el sistema de il·luminació, es va arrebossar i pintar els paraments de la nau i de les capelles i es consolidà i amplià el cor.



Fotografia del interior. Jacob Casquete Rodríguez

Ens agradarà rebre una imatge dels Goigs que es canten en aquesta església a l’email castellardiari@gmail.com

 

Comentaris