EL JOSEP SALVANY BLANCH, L’ANY 1920, RETRATAVA L’ABSIS DE LA CAPELLA DE SANT FELIU DEL CASTELL DE LA GUÀRDIA AL TERME DE CASTELL DE MUR AL PALLARS JUSSÀ.

 

El Josep Salvany Blanch retratava l’any 1920, absis de l'església  advocada a Sant Feliu del castell de Guàrdia, Castell de Mur. Pallars jussà


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/6171/rec/5

Paul Maeyaert,  retratava les restes de l'antiga església parroquial advocada a Sant Feliu,  de l'enderrocat castell de la Guàrdia. Es compon d'una sola nau, que actualment es troba parcialment en ruïnes, la coberta, un dels murs laterals i part del mur sud estan derruïts. La coberta era amb volta de canó de perfil semicircular i reforçada per dos arcs torals. Les façanes són llises amb un fris d'arcuacions llombardes, l'absis tenia arcuacions i una finestra. La porta a migjorn és senzilla




https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Feliu_de_Gu%C3%A0rdia#

Més amunt, podeu trobar les restes del Castell.

https://castellscatalans.blogspot.com/2009/05/guardia.html

Em sentia molt afalagat quan el Col·legi de Metges de Barcelona, m’encarregava confegir la fitxa del Josep Salvany Blanch.

https://www.galeriametges.cat/galeria-fitxa.php?icod=EDID

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris