ERMITA DE LA MAREDEDÉU DE LES ARENES. CASTELLAR DEL VALLÈS

 





M’adreçava  a l’ermita de la Marededéu de les Arenes, dita també de la galledeta,  al terme de Castellar del Vallès; la galledeta se li afegia per la seva intercessió en èpoques de sequera, intercessió que li demanava  que dugués a terme  una vegada més.


S’explica que l'any 1645 un pastor, que cuidava el seu ramat al peu del monòlit de la Castellassa , va provar d'enfilar-se fins el seu cim. Ho va aconseguir, però, una vegada dalt, es va adonar que era molt més difícil la desgrimpada i corria el risc de patir un accident mortal. Molt angoixat va pregar a la Verge de les Arenes i li va prometre que, si aconseguia baixar sa i estalvi, li faria portar una nova i potent campana. Segons la llegenda, el pastor es va quedar adormit i, al despertar-se, ja estava a la base de la Castellassa, on l’hauria portat la Verge.

La Diputació de Barcelona, ha fet miques  la llegenda del miracle del pastoret de la Castellassa de Can Torres.

https://www.ccma.cat/324/lultim-apat-el-restaurant-de-la-mola-tanca-despres-de-gairebe-60-anys/noticia/3272055/

Tenia ocasió de viure un  miracle en ocasió de la celebració dels 800 anys d’aquesta advocació de la Marededéu:  

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/02/mare-de-deu-de-les-arenes.html

Que la Marededéu i Sant Antoni de la  Sitja,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels  ,  amazis, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris