TENIU DADES DE L’ADVOCAVIÓ QUE TÉ/TENIA LA CAPELLA DE CAN BARRAU ?. TIANA. EL MARESME

 

La Rosa Maria Andres Blanch,  retratava l’any 1985 la capella de Can Barrau de Tiana:

 


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/9169

Edifici religiós d'una sola nau, coberta per una teulada de dos vessants molt inclinats.

Destaca especialment per la utilització d'elements de tipus historicista neogòtic. La seva façana, en la qual recau pràcticament tot l'interès, presenta un portal d'arc ogival, rematat en la part superior per un floró i altres motllures típicament gòtiques. Tres finestres decoren la part alta de la façana i il·luminen l'interior, totes elles ogivals, amb una petita traceria, vitralls i un guardapols superior. Corona tot el conjunt una creu de pedra.

La porta de fusta també està decorada amb elements de traceria gòtic

Cap dada de l’advocació que té/ tenia la capella, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com , dissortadament avui la ignorància en matèria religiosa – fins en l’àmbit del Patrimoni Històric  -  es considera un mèrit acadèmic.

El Mapa de patrimoni explica que una empresa la va comprar  la finca i durant dos anys llargs va fer la restauració guardant les seves característiques originals i conservant vidres i vitralls.

Per dins l'han reformat totalment i convertit en estudis i apartaments d'una, dues i tres habitacions.

Cap dada de l’advocació que té/ tenia la capella, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com , dissortadament avui la ignorància en matèria religiosa – fins en l’àmbit del Patrimoni Històric  -  es considera un mèrit acadèmic.

En demanaré informació al Josep Maria Toffoli i Carbonell i al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín), , així com – si és possible- imatges del interior.

Comentaris