IN MEMORIAN. ERMITA DE SANT ANTONI ABAT DE SEVA AL LÍMIT AMB EL TERME DE CENTELLES L’ANY 1944, RETRATADA PER JOAN TOUS CASALS. OSONA

 

Joan Tous i Casals (Barcelona, 24 de maig de 1912- 15 de març de 2003), retratava l’any 1944 – encara es comptava per AÑOS TRIUNFALES, Capella de Sant Antoni de les Codines, aleshores a l’antic terme de Seva i després del castell del Brull.



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/95617

No passà d’ésser una  ermita/capella hospitalària als peus del camí ral dintre de la parròquia de Santa Coloma de Centelles.

La projectada autovia ampliació de la N-152 fa que s’hagi cercat un nou emplaçament per a aquesta capella. El nou indret seria a l’esquerra de la carretera propera al barri de Sant Antoni ja dintre el terme de Centelles.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2017/07/goigs-sant-antoni-abat-centelles-osona.html

SANT ANTONI DE LES CODINES. CENTELLES. OSONA

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2010/11/sant-antoni-de-les-codines-centelles.html

Que Sant Antdoni Abat   i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris