IDENTIFIQUEU AQUESTA ESGLÉSIA COM LA PARROQUIAL DE LLANERA, ADVOCADA A SANTA MARTÍ DE TOURS?. TORÀ. EL SOLSONÈS

 

Francesc Blasi i Vallespinosa (Valls, Alt Camp, 23 de gener de 1875 - Barcelona, 1 d'abril de 1949) retratava Entre 1920 i 1938, Façana i campanar d'una església de Torà.  Tot fa pensar que l’edifici és l’església de Llanera, advocada a Sant Martí de Tours, avui abandonada.

 


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/19183/rec/1481

Llanera ,  havia estat un antic municipi de la comarca del Solsonès, que al 1968 s'incorporà al terme municipal de Torà, aleshores comarca de la Segarra, i ara integrat a la comarca del Solsonès.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/35646

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/sant-marti-de-llanera-de-solsones

https://www.enciclopedia.cat/gran-enciclopedia-catalana/llanera-0

https://www.viladetora.net/3-noticia-5278-lajuntament_de_tora_arranjara_la_teulada_de_sant_marti_de_llanera.html

https://www.tora.cat/el-municipi/els-nuclis/llanera

https://spivakmichael.wordpress.com/2019/04/04/gotic-tarda-de-sant-marti-de-llanera-espoliat-i-abandonat/

El 30.5.2024 s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció, NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia,.. NO,NO,NO,...

 Que Sant Josep ,  la Marededéu    i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels llanerins   , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris