IN MEMORIAM DE SANTA MADRONA A SANT GENIS DELS AGUDELLS. BARCELONA

 

L’any 1924, just ara fa 100 anys, el Josep Salvany Blanch, retratava Nova vista de la Santa Madrina i el peix a Sant Genís dels Agudells”.  Entenem que fa referència a Santa Madrona,i que el rètol és conseqüència de “ l’habitual acció criminal “ de les empreses que duien a terme la digitalització del Fons.


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/8237/rec/2

https://algunsgoigs.blogspot.com/search/label/Madrona%20%28santa%29+Barcelona

Barcelona havia tingut una gran devoció per Santa Madrona, que era intercessora per obtenir pluja en temps de sequera, com els que vivim actualment, sobretot  però , era venerada per les dones solteres, que l’invocaven per trobar marit.

La major de devocions antigues han estat substituïdes per les relacionades amb l’especulació, la corrupció, el narcotràfic, el tràfic de persones,... ,  i a l’€

Imagino, no he pogut accedir al Martiri dels temples de Barcelona Ciutat, que la imatge devia desaparèixer en els dies foscos que seguien a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, que la imatge va desaparèixer – potser no per a tothom - , oi ?

Que els Sants Genis, Santa Madrona   i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels barcelonins  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris