EXISTEIX ENCARA LA TORRE QUE RETRATAVA L’ANY 1921 EL JOSEP SALVANY BLANCH.?. CALDES D’ESTRAC. EL MARESME

 

El Josep Salvany Blanch, retratava l’any 1921, Quimeta a la porta de la torre a Caldetes. El Maresme 



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/6888/rec/3

No tinc clar que la torre existeixi encara.

Al cens de 1920 consten 828 veïns a Caldes d’Estrac. En aquella data ja funcionava gràcies a la visió de futur de Miquel Biada i Bunyol (Mataró, 1789 – Mataró, 1848) la línia fèrria,  es tancava l’exercici 2023                amb 3.223 habitants de dret en el seus minsos 0,9 km de terme municipal.

Existeix la casa que retratava el Josep Salvany Blanch?   

Ens agradarà en qualsevol cas tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com  

  Darrerament  els articles sobre Patrimoni han estat considerats OFENSIUS I/O PERILLOSOS per FACHAVOX que ens ha “ estirat les orelles “, i ens amenaça amb tancar-nos la pàgina.  Si això succeís – no deixarem de publicar en llengua catalana -, el nostre infinit agraïment a tots els que ens llegiu o ens heu llegit al llarg d’aquest anys.

El Partits hereus de la dictadura, PP & PSOE  estan embrancats en assenyalar l’altre com MÉS  corrupte, dissortadament patim llistes de “ desesperació”  a la Sanitat Pública – i de retruc a la privada -, a l’atenció social a les persones febles, discapacitats, dependents,..,  els agrairíem a ambdós Partits, que posin remei a aquests i altres problemes,  i deixin de perdre el temps, la “ sensació”  de la ciutadania és que la corrupció en ambdós és  ex-aequo  

Ens sembla que una Comissió Parlamentaria que esbrines les relacions entre el narcotràfic ,  el finançament dels Partits Polítics , i les accions criminals dutes a terme darrerament  a la Comunitat andalusa,  tindria més sentit, oi? 

https://www.guimera.blog/tribuna/eleccions-europees-esperar-i-veure/

Els catalans som pacients i respectem la voluntat divina , i  com es diu a Romans, 12  ; esperem  que actuï la indignació divina, tal com diu l’Escriptura: A mi em toca de passar comptes, jo donaré la paga,  diu el Senyor.

Costa evitar l’ús del llenguatge escatològic, quan constates una vegada i altra, les accions maldestres dels enemics de Catalunya, que se’n surten força bé en la seva tasca de dessolar la terra.  

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


 

Comentaris