INMEMORIAM. ESGLÉSIA DE SANT JOAN BAPTISTA DE PENELLES. LA NOGUERA

 

De l’església parroquial de Penelles no se’n coneixen notícies històriques d’època romànica, tot i que sembla indubtable el seu origen medieval.

El lloc de Penelles és documentat des del 1069 (1079) i sorgí com una quadra del castell de Butsènit a l’extrem de la marca.

 La seva església fou sufragània, però, de la parròquia de Castellserà, de la qual no s’independitzà fins el 1897

L’antiga església  parroquial, advocada a Sant Joan Baptista,  construïda el 1663, es troba avui desafectada i s’ha convertit en magatzem.

Llegia, l’església vella de Penelles és consolida com nou reclam turístic

https://www.diputaciolleida.cat/lesglesia-vella-de-penelles-es-consolida-com-nou-reclam-turistic/


Amb les obres de rehabilitació, el municipi guanya un espai que servirà com a punt d’interès per atreure els visitants.



https://www.google.com/search?q=PENELLES.+ANTIGA+ESGL%C3%91ESIA&rlz=1C1VDKB_esES972ES973&oq=PENELLES.+ANTIGA+ESGL%C3%91ESIA&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIJCAEQIRgKGKAB0gEINTg3MmowajSoAgCwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://www.lleida.com/noticia_canal/comencen-les-obres-lantiga-esglesia-vella-de-penelles

https://www.territoris.cat/articulo/noguera/lantiga-esglesia-romanica-penelles/20190228191527055051.html

https://algunsgoigs.blogspot.com/2016/11/goigs-de-sant-joan-baptista-penelles.html

Que Sant Joan Degollat  i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels ,noguerencs , aranesos  , andorrans , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,   , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís,    , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció, NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia,.. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


Comentaris