PODEU IDENTIFICAR AQUESTA CAPELLA QUE RETRATAVA EL JOSEP SALVANY BLANCH L’ANY 1916 A SANT JOAN DE LES ABADESSES?. EL RIPOLLÈS

 

El Josep Salvany Blanch, retratava l’any 1916, Capella romànica de Sant Joan de les Abadesses



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/3642/rec/6

Aquell edifici podria ser l’ antiga capella avui desapareguda;  anomenada capella del Roser, que era situada al costat dret del riu Ter, dins el mateix poble de Sant Joan de les Abadesses ?.

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/creu-de-la-capella-del-roser-sant-joan-de-les-abadesses

O la capella de L’Arcàngel Sant Miquel de la infermeria, enrunada en els dies foscos que seguien a l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC  de la II República, i de la que fa pocs anys es varen consolidar els fonaments? .

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/4301

Ho preguntarem a :  arxiu@santjoandelesabadesses.cat

I també al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín)

Per descomptat si qualsevol persona o entitat en tenen informació sou pregats de fer-nos-la saber a l’email castellardiari@gmail.com

   Que la Marededéu, l'Arcàngel Sant Miquel     i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  santjoanins  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

 

Comentaris