QUE EN SABEU DE LA HISTÒRIA DE L’ESGLESIA DE SANT JOAN BAPTISTA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS?.

 Llegia a ;

http://www.icatm.net/bibliotecabalmes/sites/default/files/public/analecta/AST_82/AST_82_633.pdf

A Sant Feliu de Guíxols cremaren l’església de Sant Joan Baptista, situada a la placeta del seu nom, i la capella i part del col·legi Sant Josep dels Germans de la Doctrina Cristiana, que feia xamfrà amb els carrers de Ferran Romaguera i de la Penitència.

A la pàgina de la parròquia  diuen ;L'església de Sant Joan de Vilartagues substitueix l'església de Sant Joan que va ser cremada l'any 1909.

foto publicada a la web de l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols on es veu la façana d'un garatge i diu que abans en aquell espai hi havia l'Església de Sant Joan Baptista. 


 

http://www.bisbatgirona.cat/ca/parroquies/c/1415-sant-feliu-de-guixols-sant-joan-baptista-vila.html

No se’n fa esment de la “nova església de Sant Baptista” – tampoc de l’antiga – a la pàgina del Col·legi d’Arquitectes :

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/resultats.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Sant+Feliu+de+Guixols&page=20


L’edifici  de la “ nova església de Sant Joan Baptista “  està situat al carrer Lleida, 84 de 17220. Sant Feliu de Guixols.  Tel 972 32 12 15


http://www.bisbatgirona.cat/ca/parroquies/c/1415-sant-feliu-de-guixols-sant-joan-baptista-vila.html

Forma part d’un grup  d’edificis dels que no en sabia trobar cap dada. 

Sou pregats de fer-nos arribar dades de la seva construcció, dels seus promotors i del seu autor a l’email castellardiari@gmail.com

Goigs a honra, y gloria del san Sudari (vulgo sant Drap) qual reliquia se venera en sa propria capella de la iglesia de Sant Joan Baptista de la real vila de Sant Feliu de Guixols

Que Sant Joan Baptista      i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  guixolencs, amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


Comentaris