TENIU DADES DELS AUTORS DE LA FONT D’HÈRCULES ?. REUS. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA

 

Josep Salvany Blanch, retratava l’any 1911,  Font d'Hèrcules a Reus


Un fotògraf  anònim, l’havia retratat l’any 1899. Ens agradarà tenir noticia del non, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs, i peripècia vital d’aquest “ desconegut” que tenia un alt nivell tècnic a l’email castellardiari@gmail.com


Llegia que la seva primera ubicació va ser als jardins arbrats de la plaça de Sant Francesc.

Després va quedar tancada al pati de l'Institut, quan la plaça es va convertir en camp d'esbarjo dels seus alumnes i quedà en un recinte privat, fins que se la va desplaçar a la situació actual quan es va reordenar el trànsit d'aquella zona amb la construcció d'una rotonda.


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/9608

https://www.endrets.cat/indrets/baix-camp/reus/placeta-dhercules/545

Ens agradarà tenir noticia de l’autor/s del monument a l’email castellardiari@gmail.com ,  no consta en les publicacions per desídia de les autoritats, està clar que el benemèrit alcalde Francesc Subirà Parera (Reus1798 - 1881)"el Rosset", devia fer-ho constar blanc sobre negre en els llibres d'actes de l'ajuntament, oi?. ?. 

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció, NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia,.. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris