CAPELLA DE SANTA ROSALIA. CENTRE RESIDENCIAL D’ACCIÓ EDUCATIVA. TEIÀ. EL MARESME

 

La Rosa Maria Andrés Blanch, retratava l’any 1984, Capella de la Llar Infantil Santa Rosalia.Teià. El Maresme



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/84967

https://algunsgoigs.blogspot.com/2020/08/goigs-santa-rosalia-teia-maresme.html

A principis del segle XIX la casa era propietat de la Comunitat de Sant Jaume de Barcelona.

Després de la desamortització del Patrimoni de l'Església, en el cens de l'any 1865, ens trobem amb Timoteu Capella. "Les Monges" o "Hogar Infantil Santa Rosalía" fou fundat com asil d'orfes l'any 1885 per les Religioses Franciscanes de Seillon (França). Obra que es pogué realitzar gràcies a la donació de les finques -entre les que hi havia aquesta de Ca l'Arnau- per la seva propietària Na Rosalia Goulard, Vda. Achon.

Actualment es continua realitzant aquesta funció de llar infantil.

És propietat dels Clergues Regulars de Somasca (en llatí Ordo Clericorum Regularium a Somascha) un institut religiós masculí de dret pontifici, concretament un orde de clergues regulars fundat per Sant Jeroni Emiliani l’any  1532. Els seus membres són anomenats somascos i posposen al seu nom les sigles C.R.S.

Els somascos continuen la tasca del fundador, centrant-se en el concepte de paternitat: els membres de l'orde han de viure com a pares per als orfes i nens que els són confiats. A més dels orfes, abandonats i necessitats, també estan oberts a les "noves formes de pobresa", com els nois drogodependent o maltractats.

https://dretssocials.gencat.cat/web/.content/03ambits_tematics/07infanciaiadolescencia/Centres_DGAIA/CRAES/documents/Barcelona_comarques/PEC_Santa_Rosalia_2015.pdf



https://patrimonicultural.diba.cat/element/llar-infantil-santa-rosalia

Els caïnites, no volen ocupar-se dels menors no acompanyats :

https://pamplonaactual.com/pamplona-actual/293579/vox-obligado-a-romper-los-gobierno-de-coalicion-que-mantiene-con-el-pp-tras-fallar-en-su-ordago-al-pp-sobre-los-mena/

  Que Santa Rosalia  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels teianencs, urgellencs,  portellans,  barcelonins    ,    gitanos, aragonesos, asturians , ucraïnesos, russos , africans , castellans,   valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, pagesos. ramaders, pescadors,  menors no acompanyats,    ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

 

Comentaris