CASA DE LES AIGÜES. MONTCADA I REIXAC. EL VALLÈS OCIDENTAL

 Llegia  que al llarg del segle XIX, les prolongades sequeres que feien minvar el cabal d'abastament d'aigua a Barcelona, provocaven grans perjudicis a la població. Per tal de solucionar aquests problemes, l'Ajuntament de Barcelona va projectar construir, prop del riu Besòs, una planta per a la captació i tractament de cabals subterranis. Es varen fer uns pous i s'instal·laren ginys elevadors i, el dia 21 de juny de 1878 s'inaugurà la instal·lació amb un acte solemne al qual assistiren les primeres autoritats de la província i dels municipis de Montcada i Barcelona.

El resultat fou un conjunt d'edificis i instal·lacions (els pous de Montcada),   a  l’Avinguda  de la Ribera, s/n , edificats el 1878 segons el projecte de l'arquitecte municipal de Barcelona Antoni Rovira i Trias (Barcelona, 27? de maig de 1816 - Barcelona, 2 de maig de 1889) .

Fotografia. Jordi Contijoch Boada

Podeu veure més fotografies de Pere de Manuel del que ens agradarà tenir noticia del cognom matern, del lloc i data de naixement, i de la seva peripècia vital a l’email castellardiari@gmail.com

https://calaix.gencat.cat/browse?type=author&value=Manuel,%20Pere%20de

Documentar amb rigor el Patrimoni Històric es un imperatiu ètic. 

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció, NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats , .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


Comentaris