CASA JAUME MAÑÀ COSTA. CERDANYOLA DEL VALLÈS.

 

Maria Àngels Monte i Ochoa de Aspuru, retratava l’any 1993, Ca l'Amorós , a Cerdanyola del Vallès.


https://calaix.gencat.cat/handle/10687/87237

Ens agradarà tenir noticia del lloc i data de naixement  de la Maria Àngels Monte i Ochoa de Aspuru i de a seva peripècia vital, a l'email castellardiari@gmail.com 

Llegia que Jaume Mañà i Costa, el promotor,  era un comerciant de Barcelona que hi estiuejava. Va comprar dues finques i les va unificar. En una ja hi havia un edifici i en l'altre constaven tres fonts.

El 1929 es van demanar els permisos per a la construcció de l'habitatge de Jaume Mañà, firmats per l'arquitecte Manuel Joaquim Raspall    (Barcelona, 24 de maig de 1877​-La Garriga, 15 de setembre de 1937). El projecte però,   és atribuït al seu cosí segon i  aleshores arquitecte municipal de Cerdanyola del Vallès, (Barcelona, 22 de setembre de 1877 – 4 de novembre de 1965)  Eduard M. Balcells durant el seu període noucentista i de recuperació de l'arquitectura regional.

Per llei els arquitectes municipals no poden treballar de forma privada en el municipi on exerceixen  l’activitat de control de l’activitat constructiva.  Recordeu però, que això és el REINO DE ESPAÑA, i aquí SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE, es fa realitat allò de “ feta la llei,  feta la trampa”.

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Comentaris