EDIFICI DEL CONVENT DE L’INSTITUT DE RELIGIOSES DE LA SAGRADA FAMÍLIA D’URGELL QUE RETRATAVA A PRINCIPIS DEL SEGLE XX LLUIS MARIÀ VIDAL CARRERAS.LA SEU D’URGELL. L’URGELL SOBIRÀ. LA VEGUERIA DELS PIRINEUS.

 

A Catalunya tenim un tresor d’imatges :

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecag/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecin/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany

Lluís Marià Vidal i Carreras (Barcelona, 6 de juny de 1842 - 10 de gener de 1922) feia una feina excel·lent en la documentació del Patrimoni Històric de Catalunya , això, com succeïa   a quasi tots els altres fotògrafs, CATALANS,  provocarà l’alteració CRIMINAL de les fonts documentals, i fins l’eliminació d’imatges, per part de les empreses que duien a terme la digitalització del fons.  Un exemple el tenim en la fotografia de principis del segle XX, Casa particular d'Organyà, que correspon en realitat al Convent  de l’ Institut de Religioses de la Sagrada Família d’Urgell


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/22377/rec/8

Ho faré seguir a mdc@csuc.cat amb el prec que modifiquin les dades.

https://www.catalunyareligio.cat/ca/punxa-seu-urgell-esglesia-museu-historia-anna

Ara és una hostatgeria :

https://familiajaneriana.org/seudeurgell.html


 Demanarem dades de l’autor de l’edifici  a principis del segle XX a residenciaseosf@gmail.com

Està clar però, que cal fer una revisió integral de TOTES LES IMATGES dels Fons Fotogràfics, i en aquesta tasca la mal dita intel·ligència digital pot ser de gran ajuda.  El finançament s’hauria d’assolir de forma privada, està que al GOBIERNO i al GOVERN, el tema no els ha interessat mai, la cultura quasi mai dona vots, oi?.

El Domingo Mula  ( 25 de setembre de 1932 +   23 de juny de 2010 )   , des del cel, constata que dissortadament al Fossar de les Moreres, ja no hi caben els traïdors. 

https://www.youtube.com/watch?v=k-dgagLqSrc

Comentaris