EL CASTELL “ MUNICIPAL” DE SENTMENAT. VALLÈS OCCIDENTAL.

 

A Catalunya tenim un tresor d’imatges :

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecag/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecin/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceco/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search

 

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany

 

Els germans Estorch, retrataven l’any 1931, Vista general del Castell de Sentmenat amb un nen en primer terme. Vallès Occidental.

https://www.bnc.cat/layout/set/print/El-Blog-de-la-BC/Apunts-sobre-la-fotografia-i-la-reproduccio-de-documents-II-.-Els-Estorch-una-saga-de-fotografs

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/2741/rec/8

Cuina amb estris i mobiliari del Castell de Sentmenat

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/2697/rec/2

Cuina amb estris i mobiliari del Castell de Sentmenat

https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/2719/rec/3

El castell era propietat aleshores de Joaquim de Sentmenat i de Sarriera (Barcelona, 1894 - 2 de març de 1968) VIII marques de Sentmenat,  que el 28 de gener de 1939 entrava  a Sentmenat al capdavant de les tropes que comandava.

Joaquín Sagnier de Sentmenat, X Marqués de Sentmenat ( 1931 + 13 de octubre del 2021),  cedia el castell a Consistori de Sentmenat.  

https://www.sentmenat.cat/actualitat/noticies/el-castell-de-sentmenat-passa-a-mans-municipals.html

El “ regal enverinat “  és una carrega molt feixuga per les finances municipals, i llevat d’un “miracle “, ho serà pels segles dels segles.

Que Sant Jaume -  que presideix lla capella del castell  -, Santa Caterina  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels sentmenantencs ,  llorençans,   vallesans  ,  montesquiuencs ,    teianencs, urgellencs,  portellans,  barcelonins    ,    gitanos, aragonesos, asturians , ucraïnesos, russos , africans , castellans,   valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, pagesos. ramaders, pescadors,  menors no acompanyats,  exiliats polítics,     ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


Comentaris