EN MALA MEMÒRIA DE L’ÉSGLESIA “ VELLA” D’ARCAVELL, ADVOCADA A SANT ANDREU. VALLS DE VALIRA. L’URGELL SOBIRÀ. VEGUERIA DELS PIRINEUS.

 

El Ramon Serra publica una fotografia; Església Vella de Sant Andreu d'Arcavell (Valls de Valira, Alt Urgell)


Llegia, de l’antiga parròquia només queden els murs de l’absis llis, amb una petita part de la volta absidal. A l’arrencada d’aquesta volta hi ha un fris que recorre tot l’interior i passa per sobre l’única finestra de doble esqueixada. Les dovelles i els brancals treballats d’aquesta finestra són de pedra tosca.

L’aparell no és gaire regular, tot i que es mantenen les filades, però les juntes tenen força gruix de morter. La terra i la vegetació amaguen totalment la forma de la planta. Caldria insinuar-hi els fonaments per tal d’esbrinar la forma de la nau. És lamentable el total abandó de l’església, completament a la mercè dels agents atmosfèrics i dels vàndals, brètols i altres tribus que s’entretenen en destruir el patrimoni col·lectiu.

https://www.youtube.com/watch?v=DlBsCuWmWL0

 Que Sant Andreu , i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels urgellencs,  portellans,  barcelonins    , s,    gitanos, aragonesos, asturians , ucraïnesos, russos , africans , castellans,   valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, pagesos. ramaders, pescadors,   ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.

Comentaris