ESGLÉSIA PARROQUIAL DE VILAC, ADVOCADA A SANT FELIU AFRICÀ. VIELHA E MIJARAN. LA VAL DARAN

 


El Raul Pastó Ceballos,  retratava l'església de Sant Feliu de Vilac, d'estil romànic, originària dels segles XII i XII, amb portal romànic amb un timpà d'interès especial i un retaule gòtic

La Catalunya Romànica li dedica un ampli comentari, ; extraordinari edifici, fruit de diverses èpoques constructives, el qual conserva íntegra una bona part de l’obra primitiva, concretada en el cos on es desenvolupen les naus. La capçalera desaparegué quan el temple fou ampliat vers llevant amb un gran cos d’edifici octogonal, coronat amb una llanterna, i s’hi afegí  encara una sagristia.

Sobre el mur de ponent en època gòtica fou bastit un imposant campanar de torre.

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/sant-feliu-de-vilac-vielha


https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=11651

L’ Albert Aymà Aubeyzon, la retratava :

https://calaix.gencat.cat/handle/10687/91901?locale-attribute=ca

https://algunsgoigs.blogspot.com/2023/09/goigs-en-aranes-sant-feliu-patro-de.html

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/508

Que Sant Feliu  i   Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l'altissim  la pregaria dels aranesos ,  barcelonins,   olvanesos,   baganesos  , aranesos,  pallaresos,  quartencs ,   font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos, , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, exiliats polítics, victimes del narcotràfic,  victimes del lawfare,  victimes de l'odi " caïnita ", ..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

El 30.5.2024 , s’aprovava l’amnistia, els “ caïnites “, ho tenen clar SI al narcotràfic, SI al tràfic de persones, SI a la corrupció,  NO  als drets de les dones, NO al drets de les minories, NO a l’amnistia, NO a la democràcia, NO, als menors estrangers no acompanyats, .. NO,NO,NO,...

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

                                                                                                        

Comentaris