IN MEMORIAM. CAPELLA DE SANT CRIST. HORTA-GUINARDÓ. LA BARCELONA QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ.

 

Manuel Genovart i Boixet (Barcelona, 25 de gener de 1895 - Barcelona, 29 de novembre de 1980) retratava l’any 1922, restes de la façana d'una capella antiga, al camí de Sant Cebrià, al barri d'Horta de Barcelona.

 



https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecag/id/46205/rec/1

Capella de Sant Crist del Camí. M’ho confirmaven des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin)

Estava ubicada sota el Monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron. Camí a Sant Genís dels Agudells. Carretera de Gràcia a Manresa, s/n.

http://pladebarcelona.cat/2015/04/30/sant-crist-del-cami/

La capella de Sant Crist del Camí fou construïda l’any 1782.

 A la façana, lluïa uns interessants esgrafiats, tant típics de l’arquitectura catalana del segle XVIII.

07164_AMDHG3-164_06443

Les ruines de la capella de Sant Crist del Camí, als anys 1960, vistes de més lluny.

Font: Arxiu Municipal del Districte d’Horta-Guinardó.

A la dècada de 1990 s’hi va construir un bloc de pisos, coincidint amb la urbanització de la Ronda de Dalt i l’eufòria olímpica.

   Que  Crist  i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels barcelonins  , amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  sahrauís ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.


Comentaris