TENIU DADES DELS AUTORS DE L’ESGLÉSIA DE LA MAREDEDÉU DE VALLDAURA, I DE LA MAREDEDÉU DE LA MERCÈ DE MANRESA?. EL BAGES

 

No trobava dades de l’autor de la reedificada capella de la Marededéu de Valldaura , inaugurada el 1900, tampoc del de l’església de la Mercè, inaugurada l’any 1961, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com  , documentar el Patrimoni Històric de Catalunya , és un imperatiu ètic.

https://www.historiesmanresanes.cat/2008/03/valldaura-la-plaa-dels-frares-amb-una.html

A finals del segle XIX es van enderrocar les muralles i urbanitzar aquest sector, es va tornar a reedificar la capella inaugurada el 1900. L'any 1940 aquella església de la Mare de Déu de la Consolació, que encara era coneguda popularment com a Valldaura, fou cedida als caputxins



https://www.vallgesbisaura.com/el-raco-del-colleccionisme/els-goigs/goigs-en-honor-de-ntra-sra-de-valldaura-any-1946/

L’any 1961 van inaugurar una nova església dedicada a la Mare de Déu de la Mercè, que ocupa aquell lloc.

https://www.monestirs.cat/monst/bages/cba15vall.htm

Que  la Marededéu  i  Sant Antoni de la  Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  manresans,   aranesos,  pallaresos,  quartencs ,   font-rubinencs   , santquirzencs ,   amazics, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos, , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders , menors estrangers no acompanyants, exiliats polítics, dones violentades ,  persones  LGTBIQ+ victimes del lawfare, del tràfic de persones, del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica ,..,       i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país. 

Comentaris