CAPELLA DE CAN COROMINES, ADVOCADA A LA MAREDEDÉU DE LA MISERCÒRDIA. VILADEMIRES. CABANELLES. L’EMPORDÀ SOBIRÀ.

 

La Josefina Casadesús Bascompte, pública fotografies de la capella de  Can Coromines, al veïnat de Vilademires, al terme de Cabanelles, a l’Empordà sobirà, advocada  a la Marededéu de la Misericòrdia.


És un edifici   de planta rectangular amb l'absis semicircular, presenta un portal d'accés d'arc de mig punt adovellat amb la data 1596 gravada a la clau i una petita espadanya d'un sol ull a la testera, amb teulada de dues vessants.

A l'Arxiu de Processos de l'Arxiu Diocesà de Girona de l'any 1704 consta un litigi contra Silvestre Rerafont sobre la possessió de la capella de Nostra Senyora de la Misericòrdia, que s'inclou dins les terres de Can Coromines.

Vilademires, Cabanells ,  l'Empordà sobirà,  Girona, Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu . 

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

A la memòria de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones, del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya 

Senyor, teva és la venjança.


Comentaris