EL PONT DEL CAP TERME. GOLMÉS. PLA D’URGELL

 

La Montserrat Macià i Gou (Vilanova de Bellpuig, octubre de 1962) retratava l’any 1989,  el Pont del Cap del Terme,  Golmés , al Pla d’Urgell.



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/82709

Pont de pedra d'un sol buit amb una obertura d'un terç de circumferència. L'arc és adovellat seguint la inclinació de la clau. L'intradós està constituït per carreus rectangulars de mitja grandària. Per damunt de l'ull el dintell s'estableix sense deixar quasi pany de paret, degut a la poca fondària del braç del canal; està format per dos motllures que sobresurten, deixant-ne una al mig rebaixada. Es compon de carreus allargats

El pont ha estat reforçat a banda i banda amb bigues de formigó i maons ceràmics.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/14776

Com és mal costum en aquest dissortat reialme, on es considera “ especialment meritori  retratar-se amb caps del narcotràfic, o  aparèixer com a receptor de sobres al cas Barcenas, i on els corruptes volen donar lliçons d’ honestedat.  Cap dada de l'autor. 

Sou pregats de fer-nos saber qui va ser l’autor a l’email castellardiari@gmail.com

Per als catalans documentar amb rigor el Patrimoni Històric és un imperatiu ètic.

Golmés, el Pla d'Urgell, Lleida   ,  Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.

Comentaris