ERMITA VOTIVA DE SANT SEBASTIÀ. SANT MIQUEL DE FLUVIÀ. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 

La Josefina Casadesús Bascompte, pública fotografies de l’ermita advocada a Sant Sebastià, al terme de Sant Miquel de Fluvià , a la comarca de l’Empordà sobirà, l’edifici força malmès, s’aixeca  al cim d'un pujol a un quilòmetre al nord del poble.





La descripció ens diu , edifici d'una nau amb capçalera semicircular. A la façana hi ha la porta, rectangular, i més amunt un ull de bou quatrilobulat , amb la inscripció: SEBASTIA PAGES ME F DIE 17 MAIG 1716. A la part superior hi resten les dues pilastres, sense arcs, d'un petit campanar de cadireta. Al murs laterals hi trobem contraforts, i a cadascun d'aquest murs s'hi obriren finestres en època moderna. La volta de la nau és de canó i acaba en un tram de quart d'esfera a l'extrem de llevant, al presbiteri.

http://www.llaurado.info/santoral/gener/20/Sant-SebastiA%EF%BF%BD-mA%EF%BF%BDrtir/2222/




Sant Miquel de Fluvià ,   l'Empordà sobirà,  Girona, Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu . 

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

A la memòria de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones, del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya 

Senyor, teva és la venjança.


Comentaris