IN MEMORIAM. CAPELLA DE SANTA MARIA MAGDALENA. SANT JOAN LES FONTS. LA GARROTXA.

 

L’ Olga Sacrest Roca, retratava l’any 1986, Capella de Santa Magdalena. Sant  Joan Les Fonts. La Garrotxa



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/67113

Al costat de ponent de la Força de Juvinyà es conserven les restes de la capella dedicada a Santa Magdalena. Era d'una única nau, absis a migdia i campanar d'espadanya situat damunt la porta d'accés. Actualment s'ha convertit en una ruïna, restant únicament la façana principal, amb la porta d'accés centrada per dues finestretes, com a testimoni de la seva existència. Entre les velles pedres hom hi pot veure la pedra d'altar, que amida 140 x 90 centímetres.

La família Juvinyà, sempre va ser una gran devota de Santa Magdalena -que era venerada des del 1228 a la capella del castell de Palau de Montagut- i seran ells qui faran bastir la capelleta prop de la Força de Juvinyà. D'aquesta primera construcció no n'ha restat res, ja que fou substituïda per una de més amplia, les restes de la qual es poden admirar avui, i que el riu Fluvià va quasi destrossar amb l'aiguat de l'any 40.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2020/06/goigs-santa-magdalena-sant-joan-les.html

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/09/casa-juvinya-sant-joan-les-fonts-la.html

El soroll dels “ caïnites “ , tapa més enllà de la seva pròpia corrupció, l’udol pel Patrimoni Històric desaparegut.

Sant Joan les Fonts   la Garrotxa, Girona,  Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.

Comentaris