IN MEMORIAM. CASA DE NÚMERO 19 A LA CARRETERA DE RIBES. L’AIGUAFREDA QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ.

 


La Carme Edo i Roca, de la que ens agradarà rebre dades biogràfiques a l’email castellardiari@gmail.com ,  retratava   l'edifici del número 19 de la Carretera de Barcelona d'Aiguafreda - avui desaparegut  -  , era una de les primeres cases d'estiueig que es formaren a Aiguafreda a principis de segle, a banda i banda de la carretera N-152, i formava  part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

La descripció tècnica deia ;  edifici aïllat de planta rectangular. Consta de planta baixa. La composició de façana és simètrica. La teulada, a dues vessants, és tapada per un capcer amb la zona central més elevada i coronat tot ell per merlets. Damunt la porta hi ha un rombe on hi ha inscrita la data de la casa.

 Una cornisa, més elevada al centre, sobresurt de l'edifici, amb unes mènsules formant caps d'animals.

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/28310

Com és mal costum d’aquest dissortat reialme , cap dada del promotor i/o dels autors, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com

Documentar amb rigor el Patrimoni Històric és un imperatiu ètic.

El cens d’Aiguafreda l’any 1920 era de 480 ànimes, està clar que aleshores  tothom devia parlar de la construcció d'aquesta casa, oi?:  

Es tancava l’exercici 2023 amb   2.567 habitants de dret.

Ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com de la història de la casa, dels seus promotors, dels seus autors,..,  em consta que encara hi ha alguns aiguafredencs, nascuts  aquí amb pares, avis, besavis, rebesavis,..

El Vallès Oriental,  era  “ territori” del Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 1877 — Barcelona, 1954) arquitecte municipal de Cardedeu, l’Ametlla, la Garriga, Granollers, Llinars, Caldes de Montbui i la Roca.


Comentaris