L’AUTOR DE LA TORRE MONTSERRAT VA SER MANUEL JOAQUIM RASPALL MAYOL? LLINARS DEL VALLÈS

 

La Carme Comas Suriñach – de la que ens agradarà rebre’n dades biogràfiques a l’email castellardiari@gmail.com - , retratava l’any 1987,  la Torre Montserrat, a Llinars del Vallès Oriental.



https://calaix.gencat.cat/handle/10687/202968

MONTSERRAT CULLELL I COLL, (Llinars del Vallès, 1867 – Argentona, el Maresme 1937) del seu  primer mandat cal destacar l'aprovació definitiva del pla d'urbanització de Llinars elaborat per Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 - la Garriga, 15 de setembre de 1937) , la sol·licitud per construir una nova estació de ferrocarril amb capacitat per absorbir el trànsit de persones i mercaderies, i el nomenament de Llinars com a vila.

En homenatge a la seva persona, uns anys més tard es posà el seu nom al carrer on havia construït, a principis de segle, la casa familiar, declarada patrimoni historicoartístic municipal l’any 1981

Com és mal costum en aquest dissortat reialme, cap dada de l’autor:

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/29074

Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 1877 — Barcelona, 1954) fou  arquitecte municipal de Cardedeu, l’Ametlla, la Garriga, Granollers, Llinars, Caldes de Montbui i la Roca. Aleshores i ara, els arquitectes municipals no podien signar obra privada als llocs on exercien . la seva funció és controlar que les edificacions s’ajustin a la legalitat - , dissortadament, aleshores i ara, saltar-se la norma és massa senzill,  cal únicament que no aparegui la signatura de l’arquitecte municipal. I de fer trampes, jugar brut, participar de forma activa i/o passiva en actes de corrupció,...,en tenim autèntics mestres, oi?.

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=18548

 Tenir vincles amb el narcotràfic, defraudar a la hisenda pública, ser el destinatari de sobres amb diner negre, gastar-se els diners de l'educació, de la sanitat, dels més febles en orgies bàrbares, .., son pecats molts greus – tot i la consideració dels “ caïnites “, no conèixer però, Llinars i la comarca del Vallès Oriental, és alhora que un gravíssim pecat, un deshonor per a les persones nascudes a Catalunya

Comentaris