TENIU DADES DE L’AUTOR DE L’ESGLÉSIA “ NOVA” DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA, ADVOCADA A SANT SALVADOR ?. LA GARROTXA


L’Olga Sacrest Roca, retratava l’any 1987, l’Església “ nova”  de Sant Salvador e Castellfollit de la Roca,  a la Garrotxa.


https://calaix.gencat.cat/handle/10687/66555

Llegia a :

https://campaners.com/php/campanar.php?numer=6110

Església aixecada després del 1939.  Suposem que per Regiones Devastadas, ens agradarà tenir noticia de l’arquitecte a l’email castellardiari@gmail.com

Es va construir aprofitant l'edifici a mig fer de les escoles públiques i adaptant-ho a església.

Consta d'una nau coberta amb una volta de canó; té la capçalera recta; entre els contraforts circulen passadissos. Els seus murs són de paredat de peces negroses principalment i amb bandes verticals de maó vist intercalades.

 El frontis té un portal rectangular classicitzant amb frontó arquejat, una rosassa a mitja alçada i una cornisa mixtilínia amb la part central fent curvatura convexa.

https://sadurnibrunet.com/2018/02/06/castellfollit-de-la-roca/

L’any 1945,  Sadurní Brunet Pi (Vallirana, 1886-Olot, 1958) va projectar un ampli programa decoratiu que, segons la datació dels documents conservats, es faria per etapes i acabaria pels volts de 1949.

 És de suposar que la raó d’aquest allargament es deu a la impossibilitat de completar-ho en una sola tongada i al fet d’haver d’esperar la disponibilitat pressupostària de la parròquia.

Una vintena d’esbossos, plànols i dibuixos presenten diverses perspectives de l’altar major, l’altar de Sant Josep, l’altar de la Puríssima, la trona i altres detalls decoratius, incloent-hi una proposta de vitralls (ben simètrics i senzills, gairebé abstractes). Un d’aquests dibuixos duu el segell de l’aprovació per part de bisbat i un altre és molt acurat i fet a tinta, cosa poc habitual en aquells moments i revelador de l’interès que devia tenir de convèncer de les bondats de la proposta.

Mn. Genís Baltrons i Robert (Blanes 5 de febrer de 1932 + Girona, 16.10.2014 ) va  “ refer “ l’obra de Sadurní Brunet Pi (Vallirana, 1886-Olot, 1958) mitjançant  d’un disseny general molt més auster i ajustat a les renovades indicacions del concili ecumènic.

https://www.ddgi.cat/quiosc/recursos/publicacio/exemplarDigital/101-Castellfollit%20de%20la%20Roca.pdf

Ens agradarà rebre un exemplar dels Goigs a l’email castellardiari@gmail.com 

Castellfollit de la Roca  , la Garrotxa, Girona,  Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.


Comentaris