TENIU DADES DE L’AUTOR DELS MAS DE TARRATS A LES BORGES?. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA

 

Manuel Jaume Massó Carballido, (Riudoms , Tarragona, 1957) retratava l’any 1982, el mas de Tarrats, al terme de les Borges, a la comarca del camp jussà de Tarragona



https://calaix.gencat.c/handle/10687/83510

L'enriquiment dels industrials reusencs durant la Primera Guerra Mundial va fer que passés a la família Tarrats ", propietats  de La Fabril Algodonera" coneguda com a "Vapor Nou", que el reformà exteriorment i interiorment amb un cert regust entre modernista i noucentista, donant-li l'aspecte actual amb remats de rajola o pintura de color blau.

 L'actual edifici , del que ens agradarà tenir noticia de l’autor a l’email castellardiari@gmail.com fou construït entre els anys 1919 i 1921.

https://www.gnomonica.cat/bd_detall.php?numero=2895

Les Borges, el Camp jussà de Tarragona,    Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.

Comentaris