VA SER L’EDUARD MARIA BALCELLS BUIGAS L’AUTOR DE VIL·LA MADRINA?. LA PETITA CERDANYA DEL VALLÈS OCCIDENTAL.

 La Maria Àngels Monte i Ochoa de Aspuru ,  de la que ens agradarà tenir noticia de lloc i data de naixement i de la seva peripècia vital a l’email castellardiari@gmail.com , retratava l’any 1993,



Vil·la Madrina construïda l'any 1918, de la que no consta l’autor i que té  força semblances amb la Casa Carles Socias, enderrocada l’any 2022,  especulava amb la hipòtesi de que ambdues fossin obra ser del mateix autor:  

Sortosament conec al Valentí Pons Toujouse, autor de l’excel·lent treball ARQUITECTURA MODERNISTA, que  en relació la Villa Madrona ,  promoguda per Torcuato Cañisà:

https://fotos.arxiuhistoricpoblenou.cat/fotografia/arxiufotografic/9335+Torcuato+Ca__is__+e+Hijos+1916.html

I amb plànols signats pel mestre d’obra Josep Graner Prat (anys 1916-1918) que “ cobriria “ per així dir-ho a l’arquitecte municipal Eduard Maria Balcells Buigas. Aquesta era una pràctica força habitual, que Josep Graner Prat havia fet en altres ocasions :

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/barcelona/tots/casa-jose-madorell-barenys

També Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877-La Garriga, 15 de setembre de 1937)

https://www.arquitecturamodernista.cat/obres/es/cerdanyola-del-valles/tots/casa-carles-socias

Cerdanyola ,  el Vallès Occidental , Catalunya,  disposen – encara – d’un interessant Patrimoni Històric, que cal documentar amb rigor, i que és sens dubte el  nostre MILLOR  actiu .

Hi ha un públic per aquest turisme de “ cultura”  que espera amb ànsia poder gaudir de les “ ciutats humanes “ de Catalunya.

El turisme de sol, alcohol – i altres excessos – està bé, i molt bé a Barcelona i al litoral.

El món viu un moment especialment complicat, per aquesta raó,  aprofitem per deixar constància de les víctimes  del  genocidi jueu,  del tràfic de persones , del narcotràfic, de la corrupció endèmica i sistèmica, de la desatenció sanitària  i social que per manca de recursos econòmics - regalats pels " caïnites "  a les classes " altes" del REINO - ha fet augmentar a Catalunya la mortaldat i la morbiditat,   .... ,

 La reinstauració del virregnat  no és una bona noticia per a Catalunya

Senyor, teva és la venjança.

Comentaris